Roerige tijden

De fysiotherapie zit in zeer zwaar weer!
De contracten die we nu van de zorgverzekeraars krijgen, zorgen ervoor dat wij straks niet meer de fysiotherapie en kwaliteit kunnen leveren die u gewend bent in Nederland. De premies van uw zorgzekeringen gaan met 10% omhoog en onze tarieven blijven praktisch gelijk en gaan er zelfs bij enkele zorgverzekeraars op achteruit. Zorgverzekeraars geven aan dat hun premie omhoog moet omdat de lonen van de hulpverleners omhooggaan, hier klopt dus niets van! Hieronder leest u hierover meer.

ZORGCONTRACTEN 2023 – LET OP!

De tijd van de zorgcontracten is weer aangebroken.
Zoals jullie weten, tekenen wij al enige jaren de zorgcontracten van ENO, Caresq en Zorg & Zekerheid niet meer. Zorg & Zekerheid heeft besloten haar tarief voor 2023 zelfs met € 3,- te verlagen!
Absurd als je je bedenkt dat de tarieven al jaren ver onder de berekende kostprijs liggen. En zeker in deze tijd met een torenhoge inflatie voor ons reden genoeg om ook dit jaar niet te tekenen. In 2023 krijgt u daarmee bij deze verzekeraars geen volledige vergoeding voor uw fysiotherapie behandeling.

Elk jaar komen er ook talloze nieuwe eisen bij waar wij als praktijk aan moeten voldoen om volgens de verzekeraar de juiste kwaliteit te kunnen bieden. De welbekende hoepels waar wij door mogen springen 😉
Voldoen wij niet aan deze eisen, dan mogen wij geen contract afsluiten met deze verzekeraar.

Wij vragen ons steeds vaker af of wij wel willen en kunnen voldoen aan al deze (in onze ogen vaak onnodige) eisen. U zult begrijpen dat deze eisen vaak ook nog eens gepaard gaan met de nodige kosten.
Wij zijn ervan overtuigd dat wij u al jaren goede kwaliteit bieden, en dat wij zelf heel goed weten welke voorwaarden hiervoor nodig zijn.

Daarom gaan wij ons ook dit jaar opnieuw beraden met welke verzekeraar wij aankomend jaar wel en niet in zee gaan. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte.

Wat u kunt u zelf doen?

– Kies voor een betere zorgverzekeraar, een zorgverzekeraar die goed is voor u, maar ook voor uw zorgverlener (uw fysio weet wel welke). Op dit moment zijn dit ONVZ, DSW, Stad Holland en InTwente. Eind oktober zal er meer informatie beschikbaar zijn.

– Durf te betalen voor kwaliteit, ook als dit een niet gecontracteerde aanbieder is (en je dus iets moet bijbetalen).

– Stap op tijd over van verzekeraar.

– Wees geduldig: de werkdruk is hoog en fysiotherapeuten doen wat ze kunnen.

Uw steun wordt gewaardeerd!
Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.

Met vriendelijke groet,
Fysiotherapie en Manuele Therapie Hogewal
Tony Degenkamp & Marieke Woudstra