Nynke Roskammer-Spiekstra

| | 0 Comments

Mijn naam is Nynke Roskammer-Spiekstra.

Ik ben in 2002 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Als afstudeeropdracht heb ik me verdiept in bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap. Direct na de opleiding heb ik bij de YVLO de opleiding tot docent zwangerschapseducatie gevolgd. Hierna volgden nog veel verdiepingscursussen en uitbreidingen hiervan. Inmiddels geef ik al sinds 2002 zwangerfit, babymassage en behandel ik vrouwen met bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap.

In 2005 heb ik de opleiding tot oedeemtherapeut gevolgd. Dit werk vind ik echt fantastisch om te doen. Ik heb me hier dan ook volledig in gespecialiseerd en verdiept. In de praktijk zie ik vooral mensen die als gevolg van oncologische behandeling lymfoedeem ontwikkelen. Maar lymfoedeem kan ook anders voorkomen door bijvoorbeeld een slecht werkend lymfsysteem.

Lymfoedeem is een zwelling in het lichaam als gevolg van een operatie, radiotherapie of anderszins verminderd werkend of overbelast lymfsysteem. De oedeemtherapie bestaat uit compressie, manuele lymfedrainage, tapen en oefenen. Om littekens weer soepel te maken gebruik ik onder andere huidtechnieken.

Omdat ik de oncologische patiënt graag verder wilde helpen dan alleen het oedeem heb ik in 2018 de master oncologische revalidatie gevolgd. Ik werk nauw samen met een bandagiste voor het aanmeten van adequate compressiekousen.

Mijn doel is dat de persoon die ofwel lymfoedeem heeft ofwel een oncologisch traject gevolgd heeft zijn of haar passie weer binnen de eigen mogelijkheden kan uitvoeren zodat hij of zij met een tevreden glimlach in het leven staat.

nynke@hogewal.nl
BIG-nummer: 39057671504