UPDATE 17-3-2020

Lieve patiënten en bezoekers van praktijk Hogewal,
Allereerst willen we iedereen bedanken voor de lieve en hartverwarmende steun in deze onwerkelijke tijden.

Het coronavirus heeft grote consequenties voor ons allemaal.

Als fysiotherapeuten zijn wij natuurlijk ook verbonden aan alle andere zorgverleners uit de zorgsector. Vanwege het Coronavirus willen wij u het volgende mededelen.

Het KNGF (onze beroepsvereniging) heeft naar aanleiding van signalen die ze vanuit haar achterban ontvingen, ingebracht dat huisartsen een dringend beroep blijven doen op de inzet van fysiotherapeuten. Ons wordt gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

Het KNGF legt de komende dagen de definitie van ‘noodzakelijke fysiotherapeutische zorg, die tevens ontlastend voor huisartsen en ziekenhuizen is’ voor aan VWS en Zorgverzekeraars Nederland. We geven daarbij aan onder welke omstandigheden en voorwaarden fysiotherapeuten die noodzakelijke zorg kunnen leveren.

De praktijk sluiten betekent dat wij geen zorg meer kunnen geven, de praktijk openhouden betekent risico’s nemen.

Wij doen alles binnen onze mogelijkheden om de hygiëne te waarborgen en adviezen op te volgen die wij van instanties meekrijgen. Wij informeren de patiënten hierover. Van de patiënten verwachten wij ook dat zij rekening houden met de veiligheid in de praktijk.

Wij zijn trots op ons team en dankbaar voor jullie inzet en saamhorigheid. Met elkaar slaan wij ons hier doorheen.
Lieve groet, Tony & Marieke